Skagensmalerne


Præsentation af billedet:


Billedet: “Sankt Hansblus på Skagen strand” er malet af Krøyer i 1906.

Analyse af indhold
Maleriet er et figurativt billede bestående af mennesker og et Sankt Hans-bål. Vi befinder os på en strand i Skagen. Man kan se en større menneskemængde, som er samlet rundt om Sankt Hans-bålet. Der er tjæretønder på det flammende bål, og efter at se på ilden og røgen er der kraftig vind ved strandkysten. Vandet er stille og månen er at se i det fjerne. Et fyrtårn kan skues helt ude i horisonten, hvor endnu et Sankt Hans-bål er tændt. Folket er iklædt deres finere tøj, bla. kjoler, jakker og stråhatte.
Hvilke konnotationer afgiver tingene i billedet? Hvilke konnotationer afgiver de til hinanden? Hvis der er mennesker eller andre levende væsener i billedet, hvilke non-verbale tegn udsender de så (mimik, gestik, positur, tøj m.m.)? Hvilke konnotationer afgiver den måde, mennesker/figurer interagerer med hinanden og med omgivelserne? Er et kendskab til konteksten - dvs. til situationskonteksten, den kulturelle kontekst eller den tekstlige kontekst vigtig for at forstå billedet? Hvilken betydning afgiver konteksten i så fald til billedet?
Blandt menneskemængden i billedet er der præsenteret mennesker fra kunstnerkolonien, medlemmer af byens bedre borgerskab samt nogle af de fastboende skagboere. I forgrunden er der børn, i mellemgrunden er der de voksne, hvor selskabet er splittet op mellem det finere selskab til venstre og de lokale indbyggere til højre. I baggrunden ses havet, månen og tildels også Krøyers tidligere kone Marie og Hugo. Placering af disse to betyder, at de for Krøyer er fortid

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Analyseringen af "Et Grundskud" af: Henrik Pontoppidan

George Brandes og Naturalismen.

Karens jul